SOUDAL Parketlijmen: optimaal verwerkbaar

De vernieuwde professionele parketlijmen bevestigen de competentie van SOUDAL inzake moderne verlijmingstechnologie. Extra aandacht werd besteed aan het gebruiksgemak van de nieuwe producten. Naast de unieke MS polymeerlijm MS-30P lanceert Soudal een krachtige 2K PU lijm (PU-20P), een waterarme dispersielijm (DS-10P) en aanvullende producten.

Met het volledig vernieuwde gamma professionele parketlijmen bevestigt SOUDAL zijn competentie in de modernste verlijmingstechnologieën voor veeleisende industrie- en bouwtoepassingen. In dit parketgamma van de 2e generatie werden hoogstaande, uiterst resistente technologieën uit de scheepsdekverlijming, waar Soudal jarenlang projectervaring opdeed, overgebracht naar de ¨normale¨ parket- en houtwereld. Speciale aandacht werd besteed aan het gebruiksgemak van de nieuwe producten. Alle nieuwe parketljmen laten zich heel makkelijk uitsmeren, terwijl de lijmrillen heel mooi blijven staan. Zo worden schouders en armen veel minder belast, terwijl de hoge lijmril de hechting op de ondergrond in alle omstandigheden verzekert. Naast de op de Belgische markt unieke MS polymerlijm MS-30P lanceert Soudal een zeer krachtige 2K PU lijm (PU-20P), een waterarme dispersielijm (DS-10P) en een assortiment aanvullende producten.

MS-30P MS Polymer: Parket met de kracht van een scheepsdekverlijming

MS-30P met innovatieve MS-Polymertechnologie is een technische scheepsdeklijm voor alle parkettypes in alle maten en diktes op alle ondergronden. Dit innovatieve product biedt volgende voordelen:

  • Zeer hoge elastische kleefkracht op alle oppervlakken

  • Milieuvriendelijk en gezond voor de gebruiker

  • Uiterst gebruiksvriendelijk 1 component systeem

MS-30P vormt een hoogelastische lijmfilm die de trekkrachten gelijkmatig over het oppervlak verdeelt en tevens bijdraagt tot de geluidsisolatie en het loopgemak. MS-30P is watervrij en bij uitstek geschikt voor het verlijmen van vochtgevoelige en exotische houtsoorten op ¨moeilijke¨ondergronden. Met houtsoorten als teak en bamboe of grootformaat planken heeft dit polyvalent product geen enkel probleem.

MS-30P is zeer emisiearm (emicode EC-1), bevat geen solventen of isocyanaten (zoals PU lijm) en geeft geen aanslag op de handen of irritaties. Ook naar gezondheid en milieu toe is MS-30P een optimale keuze.

MS-30P hoeft niet gemengd te worden en kent geen beperkingen op het gebied van pot-life. De verpakking kan hersloten worden en na gebruik zijn de lijmresten makkelijk uit de Plastic emmer te verwijderen. De lijm laat zich heel makkelijk uitsmeren en veroorzaakt geen enkele aanslag op de handen.

PU-20P 2 componentenlijm

Zeer krachtige en gebruiksvriendelijke 2K-PU lijm. PU-20P is een polyvalente lijm die uiterst geschikt is voor de plaatsing van alle parketsoorten in alle maten en diktes en alle houtsoorten (incl. Vochtgevoelige en exotische houtsoorten). PU-20P onderscheidt zich van concurrerende producten doordat hij zich veel makkelijker laat uitsmeren. Bovendien bevat hij geen epoxy, noch solventen waardoor hij geen risico voor irritaties oplevert.

DS-10P Waterarme Dispersielijm

Uiterst gebruiksvriendelijke waterarme dispersielijm voor het verlijmen van weinig watergevoelige parketsoorten op poreuze ondergronden. Deze oplosmiddelvrije lijm is bijzonder geschikt voor het verlijmen van mozaïek en parket klein formaat op poreuze ondergronden. DS-10P smeert heel soepel uit en combineert een ongeëvenaard standvermogen van de lijmril met een hoge kleefkracht, waardoor de hechting van het hout op de ondergrond in alle omstandigheden verzekerd is.

Aanvullende producten

Het gamma wordt vervolledigd met speciaal aangepaste primers, lijmkammen, montage- en afdichtingskitten voor de professionele plaatser. Bovendien biedt Soudal ook een klassieke, solventgebaseerde parketlijm aan: SV-15P.