E-peil -17 punten? SWS: dé uitkomst!

 
Een professioneel venster-‘aansluitsysteem’. Combinatie van meerdere producten die de afdichting verzorgen tussen schrijnwerk en metselwerk. In nieuwbouw gaat het om een voeg van ±2 cm (zie ook Technische Voorlichting 188 van het WTCB), maar het systeem is uiteraard ook bruikbaar voor renovatie én voor alle types schrijnwerk: alu, hout en PVC. SWS biedt ook oplossingen voor passiefbouw (massief-passief).
 
E-peil -17 punten? SWS biedt uitkomst!
 
Soudal Window System.
 
Een professioneel venster-‘aansluitsysteem'. Combinatie van meerdere producten die de afdichting verzorgen tussen schrijnwerk en metselwerk. In nieuwbouw gaat het om een voeg van ±2 cm (zie ook Technische Voorlichting 188 van het WTCB), maar het systeem is uiteraard ook bruikbaar voor renovatie én voor alle types schrijnwerk: alu, hout en PVC. SWS biedt ook oplossingen voor passiefbouw (massief-passief).

Wie?

Soudal is reeds jaren gekend als gerenommeerd fabrikant van kwaliteitsproducten voor de bouw, en dit inzake isolatie en afdichting. Vele van deze producten zijn afzonderlijk gecertificeerd en worden ook nu al succesvol ingezet voor het installeren van ramen en deuren. Soudal bundelde al zijn know-how inzake raamaansluitingen, en dit in samenwerking met vooraanstaande raamfabrikanten en baksteenfabrikanten. Meerdere combinaties werden getest door de Universiteit van Gent adhv volledige praktijkopstellingen en computersimulaties.

Hoe?

SWS combineert op slimme wijze doorontwikkelde versies van gekende producten zoals:

- PU-schuim: Flexifoam (6 certificaten waarvan 4 van het IFT), Soudaband Acryl

- Mastieken: Acryrub, Soudaseal 215LM (ATG)

- Lijmen: Soudafoil 330D en 360H

... en nieuwe producten zoals SWS-tape. Deze laatste is een speciaal ontwikkelde tape voor raamaansluitingen met zelfklevende strips.  Productkennis is dus al ruim voorhanden, een eenvoudige training in het gebruiksvriendelijke SWS volstaat.

Waarom?

Met de EPB wetgeving (2002/91/EC) worden alle bouwdetails belangrijk, dus ook vensteraansluitingen. De eisen gesteld aan vensterinstallatie zijn nu duidelijk hoger. Wat baat het superisolerende muren, schrijnwerk en beglazing in een gebouw te voorzien als daartussen de isolatie onderbroken is of luchtlekken zorgen voor warmte-en energieverlies? Een zo goed mogelijke score in het Energie Prestatie Certificaat (EPC) is dan ook meer dan ooit gevraagd.

Voordelen?

Het SWS is op verschillende parameters officieel getest en dit op verschillende opstellingen. Indien juist geappliceerd, biedt SWS onder meer: luchtdichtheid en dampdichtheid aan de binnenzijde, optimale thermische en akoestische isolatie in het midden, weer- en windbescherming aan de buitenzijde. SWS is dus actief op 3 niveau's. En dit dus zowel voor aluminium, hout en PVC schrijnwerk in zowel een standaard- als een passiefhuis opstelling.

E80?

Vanaf januari 2010 geldt in Vlaanderen de E80 norm voor private woongebouwen. Het maximum E-peil is dus met 20 punten verlaagd. Een van de goedkoopste manieren om het E-peil te verlagen, is de constructie te onderwerpen aan een Blower Door test en luchtdichtheid te bereiken. De raamaansluitingen zijn hierin cruciaal. SWS kan hier dankzij de luchtdichtheid maar liefst 10 E-punten winst opleveren!

Koudebruggen?

Vanaf januari 2011 worden voor de E-peil berekening ook de koudebruggen in rekening gebracht. Niet EPB aanvaarde bouwknopen betekenen 10 extra E-punten. Met SWS spaar je daarvan voor de raamaansluitingen 7 punten uit want alle aansluitdetails (boven, onder en beide zijkanten) zijn EPB aanvaard omdat:

- ze voldoen aan de richtlijn, of...

- de berekende ψ-waarden onder de limietgrens liggen

Waar verkrijgbaar?

SWS maakt deels gebruik van gekende producten, die dus reeds in de handel verkrijbaar zijn en hun deugdelijkheid reeds hebben bewezen. De nieuwigheden zullen dankzij het uitgebreide distributienetwerk snel hun weg naar de eindgebruikers vinden.

Onze Soudal medewerkers staan steeds paraat voor producttrainingen en demonstraties.

Conclusie?

SWS is een raamaansluitsysteem, uiterst gebruiksvriendelijk, ontwikkeld in samenwerking met gekende marktspelers, getest door Ugent, geschikt voor metselwerk in spouwopstellingen (inclusief passiefhuis), geschikt voor alle types schrijnwerk.

Met SWS kan u op zeer kostprijsvriendelijke wijze 17 E-punten besparen!
 
 
Meer informatie?