Soudal investeert in JV met McCoy

Soudal N.V., producent van lijmen, PU schuim en silicone voor de bouw, Doe-Het-Zelf en industrie met hoofdzetel in België, ondertekende vandaag een 50:50 Joint-Venture met McCoy Silicones Ltd. in India. McCoy werkte als pionier aan de marktpenetratie, groei en ontwikkeling van de markt inzake mastieken, lijmen en PU schuim in India gedurende het laatste decennium en bouwde zo een leidende positie op in deze bijzondere groeimarkt. De nieuwe onderneming “McCoy Soudal Sealants Adhesive & Foams Pvt. Ltd., zal mastieken, lijmen en schuimen produceren en op de markt brengen op de Indische markt onder de merknaam McCoy-Soudal. Details van de transactie werden niet vrijgegeven.


Pic. 2: Gezamelijke logo
 
 


Pic. 1: Ondertekenen Joint Venture



Klik hier voor de Hoge Resolutie beelden.


 

“Met de leiderspositie van McCoy als hefboom, het bestaande verkoopsnetwerk en hun kennis van de markt in India, geloven we dat deze Joint Venture beide partijen zal toelaten om de gezamenlijke posities in India te versterken en bij te dragen tot de verdere ontwikkeling van de infrastructuur en algemene bouwsector in India,” stelde Soudal’s voorzitter Vic Swerts.


“Door de integratie van 44 jaar ervaring van Soudal inzake mastieken, lijmen en schuimen, R&D know-how en productievestigingen op alle continenten, geloven wij dat deze joint venture in staat zal zijn om het breedste assortiment bouwchemische producten aan te bieden op het indische subcontinent. Dit project is het grootste van zijn soort in India en betekent een mijlpaal voor de indische industrie,” volgens McCoy’s algemeen directeur Amit Malhotra.


Soudal Bedrijfsprofiel:

Soudal is de grootste Europese onafhankelijke producent van lijmen, PU schuim en mastieken voor de bouwsector, Doe-Het-Zelf en industriële toepassingen. Soudal wordt als familiale onderneming sinds 1966 geleid door de oprichter Vic Swerts. De hoofdzetel en belangrijkste productievestigingen zijn in Turnhout gevestigd maar Soudal telt ook productiesites in Duitsland, Frankrijk, Polen, USA en Chili. In 2009 boekte Soudal meer dan 300 Mio Euro omzet met meer dan 1200 personeelsleden in 30 internationale vestigingen in de meeste europese landen. Filialen in de VS, Zuid Afrika, China, Singapore, Kazachstan, Columbia en Peru zorgen voor de wereldwijde groei.


McCoy Bedrijfsprofiel:

McCoy specialiseert zich naast mastieken en lijmen in silicone textiel coatings, machines voor glasverwerking, isolatieglas materialen, architecturale specialiteiten, expansievoeg systemen en vele andere. Met de groei van mastieken en lijmen in India en de verdienste van een sterk merk, ontwikkelde McCoy een sterk marktaandeel met zeven kantoren in India, twee in het buitenland en drie logistieke vestigingen. Met 120 werknemers was McCoy in staat om de voorbije 10 jaar verticaal te integreren met producten en oplossingen voor de bouwsector, industriële en automotive toepassingen.