Soudal expandeert in Aziƫ

Met economische groeicijfers van meer dan 10% is China een markt die Soudal bijzonder interesseert. Om op deze omvangrijke markt vaste voet aan de grond te zetten, besliste Soudal een lokale producent van PU schuimen over te nemen.

 

Soudal tekende een overeenkomst tot overname van Shija, de op twee na grootste speler inzake PU schuim op de Chinese markt. Deze overeenkomst moet verder gefinaliseerd worden en zou nog deze zomer door de Chinese overheid goedgekeurd kunnen worden. Soudal verwacht dat de overname in september afgerond kan worden.
 

 

In aanwezigheid van vlaams Minister-President Kris Peeters, ondertekende de Soudal voorzitter, Dhr. Vic Swerts op maandag 25 mei in Shanghai de overeenkomst met Mr. Ni, CEO van Shija. De plechtigheid werd bijgewoond door talrijke aanwezigen waaronder de burgemeester van Shanghai en de belgische consul en ambassadeur, met een ruime belangstelling van lokale en belgische pers.
 

Shija is met een productievolume van meer dan 10 miljoen bussen PU schuim per jaar één van de belangrijkste spelers op de chinese markt. Met aanzienlijke groeicijfers ontwikkelt deze markt zich snel tot één van de belangrijkste ter wereld. Met de overname verkrijgt Soudal toegang tot de markt met een brede aanwezigheid in de distributie van bouwmaterialen. Tegelijk opent het voor Soudal mogelijkheden om ook andere producten in China aan te bieden zoals voegkitten, lijmen en andere bouwspecialiteiten. Daarbij bestaat op de bedrijfsterreinen van Shija de mogelijkheid om verder te investeren in lokale productie van deze producten. Soudal produceert vandaag reeds in drie continenten en bouwt met deze overname in AziĆ« eveneens een lokale groeipool.