Overname LNX merk silicone in China van Bluestar

Soudal neemt LNX silicone mastieken in China over van Bluestar Silicones
 
LNX Signing
Soudal (Shanghai) Co., Ltd. neemt alle activiteiten inzake silicone mastieken onder LNX merk over van Bluestar Silicones Co., Ltd, via de 100% Soudal dochter-onderneming Taicang Shijia Industrial Co. Ltd. in China. De overeenkomst gaat in op 7 maart 2011.
 
 
 
 
 
 
 
Vanaf die datum wordt Soudal (Shanghai) Trading Co., Ltd geheel verantwoordelijk voor alle aspecten van de LNX activiteiten inclusief verkoop en marketing, logistiek, communicatie en financiën. Alle huidige en toekomstige orders en transacties worden onmiddellijk door  Soudal (Shanghai) Trading Co., Ltd.  overgenomen. Soudal en Bluestar zullen nauw samenwerken om een naadloze overgang te garanderen. Soudal engageert zich om dezelfde goede samenwerking en service te leveren als waarmee de bestaande LNX klanten vertrouwd zijn.

 

Deze transactie versterkt de marktpositie van Soudal in China door de expansie van zijn goede marktpositie inzake PU schuimen van hoge kwaliteit, naar een breed assortiment van mastieken van topkwaliteit. Met indrukwekkende groeicijfers in het voorbije decennium, heeft de chinese bouwindustrie nood aan betrouwbare, energie-efficiënte en innovatieve oplossingen. Met zijn sterke focus op productontwikkeling en innovatie is Soudal goed geplaatst om zijn positie hier verder uit te bouwen.

 
 
Opgericht in 2007 naar aanleiding van de overname van Rhodia Silicones door China National BlueStar Ltd., werd Bluestar Silicones een wereldspeler inzake silicone met een omzet van 600 miljoen € en productievestigingen in alle regio’s ter wereld. Bluestar Silicones is één van de leidende producenten van geheel geïntegreerde silicone. Met meer dan 50 jaar ervaring in silicone, biedt het een volledig assortiment van silicone specialiteiten voor release coatings, elastomeer specialiteiten, gezondheid, vloeistof specialiteiten, emulsies en harsen.
 
Soudal is de belangrijkste onafhankelijke fabrikant van voegkitten, PU schuim en lijmen in Europa met een omzet van 355 miljoen Euro en 7 productievestigingen in 4 continenten. Soudal bedient zowel de professionele bouwsector, Doe-Het-Zelf als industriële assemblage in meer dan 100 landen en werd 45 jaar geleden opgericht door zijn voorzitter Vic Swerts.

Taicang Shijia Industrial Co., Ltd., een 100% dochterbedrijf van Soudal, is een leidende producent van PU schuim in China. Met reeds 12 jaar ervaring op deze dynamische markt met de productie, marketing en verkoop van het topmerk Yuzhong® heeft het een sterke marktpositie veroverd met een uitstekende reputatie voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service.