Soudal scheert hoge toppen!

Op de top van de Huascaran Norte, een bergtop van 6655m in Peru, ontvouwde Stefan Wagemans, preventieadviseur bij Soudal N.V., de Soudal vlag. Het streven naar steeds hogere toppen kan amper mooier in beeld gebracht worden.

 

Soudal scheert hoge toppen

De veelzijdigheid van Soudal-producten inzake lijmen en voegkitten kent haast geen grenzen. Reeds vier decennia legt Soudal als bedrijf, jaar na jaar, de lat hoger voor producten en medewerkers. Eén van zijn medewerkers neemt dit wel erg persoonlijk ter harte en overwint de hoogste toppen in zijn gedrevenheid als bergbeklimmer.

Stefan Wagemans is preventieadviseur bij Soudal N.V. en heeft in zijn vrije tijd reeds heel wat bergketens van nabij leren kennen. Zijn passie gaat hierbij vooral uit naar Zuid-Amerika, meer bepaald het Andes-gebergte. Zo heeft hij reeds verschillende zesduizenders beklommen in Peru en Bolivië.

Dit jaar realiseerde hij echter een uitzonderlijke prestatie door de beklimming van de Huascaran Norte in de Cordillera Blanca in Peru, de 6 de hoogste top van het Amerikaanse continent en de tweede hoogste van Peru na de Huascaran Sur (6768 m). Met zijn 6655 meter overstijgt deze top de hele bergkam in de regio. De tocht van het basiskamp naar het morenekamp en via kamp 1 en kamp 2 naar de top verliep over rotsblokken en vervolgens over gletsjers waarbij verschillende keren metersdiepe kloven moesten omzeild of overgestoken worden. Uiteraard werd inzake veiligheid en klimtechniek niets aan het toeval overgelaten. Regelmatig moest er op het ijs gezekerd worden om veilig de steile passages te kunnen beklimmen en te kunnen afdalen. Stefan draagt veiligheid immers hoog in het vaandel. Tenslotte is Stefan in zijn dagtaak ook steeds met de veiligheid van zijn meer dan 500 collega's bij Soudal begaan. Het aanleren en gebruiken van veilige werkwijzen en procedures is zijn tweede natuur geworden.

Met zijn zeer ervaren en gedreven berggids slaagde hij er in om de top te bereiken. Gedurende de zesdaagse expeditie maakte hij prachtige beelden en liet de Soudal-vlag wapperen op de top van de Huascaran Norte in de bijtende wind bij -20 °C. Het streven naar steeds hogere toppen kan amper mooier in beeld gebracht worden.