Soudal groeit spectaculair in omzet én tewerkstelling

De Turnhoutse fabrikant van silicone, lijm en PU-schuim publiceerde eerder dit jaar opmerkelijke cijfers voor het jaar 2005. Met een groei van 19% had Soudal een geconsolideerde omzet van meer dan 222 miljoen Euro neergezet.

Ook in 2006 gaat de onderneming verder op dit elan en behoudt voor de eerste helft van 2006 alvast hetzelfde groeiritme met een omzetstijging van meer dan 20%. Deze groei resulteerde voor het lopende jaar alvast in 50 nieuwe jobs, waarmee de totale vaste tewerkstelling van Soudal in Turnhout nu 567 personeelsleden bedraagt.

Eerder dit jaar maakte Soudal, de Turnhoutse fabrikant van voegkitten, lijmen en PU-schuim, opmerkelijke cijfers over 2005 bekend. Met een groei van 19% had Soudal in dat jaar een geconsolideerde omzet van meer dan 222 miljoen euro behaald.

Dat bijzondere resultaat betekende meteen een uitdaging voor het jaar 2006. En ondertussen is gebleken dat Soudal alvast tijdens de eerste zes maanden van 2006 op hetzelfde elan is verder gegaan: het bedrijf verwezenlijkte opnieuw een omzetgroei van maar liefst 20% en een geconsolideerde omzet van 125 miljoen euro.

Een dergelijke groei heeft ook positieve gevolgen voor de werkgelegenheid bij Soudal. In 2006 wierf het bedrijf al 50 nieuwe medewerkers aan voor de vestiging in Turnhout. Dat brengt het totale aantal medewerkers bij Soudal in eigen land op 567. Later dit jaar volgt nog een golf van zo’n 25 aanwervingen.

Bovendien loopt in september de bouw van nieuwe productiefaciliteiten voor vier nieuwe afvullijnen op zijn einde. "In een tijdspanne van drie jaar investeerde Soudal bijna 25 miljoen euro om de dynamiek van de onderneming te verzekeren", zegt Algemeen Directeur Dirk Coorevits. "Een belangrijk deel daarvan vond zijn weg naar de uitbouw en verbetering van het productieapparaat, terwijl een tweede luik vooral de ruimte voor de toegenomen goederenstromen moest vrijwaren." En ook daar blijft het niet bij: Soudal zal de komende maanden extra investeren in een nieuw R&D-centrum om de ontwikkeling van hoogwaardige bouwchemische producten in Turnhout een extra impuls te geven. Dankzij forse investeringen in onderzoek en ontwikkeling, kan Soudal een sterk en breed assortiment aan voegkitten (siliconen en andere mastieken), lijmen en PU-schuim aanbieden voor de bouwsector, industrie en de doe-het-zelfmarkt.

Over Soudal

Soudal nv is een van Europa’s grootste onafhankelijke producenten van mastiek, polyurethaanschuimen, lijmen, vochtwerings- en autoherstellingsproducten en heeft zijn hoofdzetel in Turnhout. Opgericht in 1966 door Vic Swerts kende het familiebedrijf een continue groei in de drie belangrijkste marktsegmenten: de bouw, de industrie en de doe-het-zelf. In 2005 telde Soudal 795 medewerkers, aan de slag in eigen vestigingen in 24 landen. Soudal produceert op drie sites: Turnhout (België), Ayrton (Frankrijk) en Leverkusen (Duitsland). Het bedrijf exporteert 89% van zijn producten naar meer dan 100 landen wereldwijd.