Strategische overname in Turkije

Strategische overname in Turkije afgerond
 
Isik
 
 
 
 
 
 
 
Soudal NV heeft per 25 november 2011 de overname afgerond van alle productie en verkoop activiteiten inzake mastieken, lijmen en PU schuimen  van de Işik Group. Hiermee onderstreept Soudal zijn ambities om verder uit te groeien tot een wereldwijd actieve speler.
 
Vanaf 31 oktober 2011 wordt Soudal geheel verantwoordelijk voor alle aspecten van de Işik Group activiteiten inzake lijmen, mastieken en PU schuimen inclusief verkoop en marketing, productie, logistiek, communicatie en financiën.  Soudal en Işik zullen nauw samenwerken om een naadloze overgang te garanderen. Soudal engageert zich om dezelfde goede samenwerking en service te leveren als waarmee de bestaande Işik klanten vertrouwd zijn.
 
Lightfix
De activiteiten van Işik aangaande de productie en verkoop van PVC gordijnrails en panelen blijft buiten deze transactie en wordt autonoom door Işik Group verdergezet. Op termijn zal Soudal de overgenomen activiteiten fuseren met de bestaande commerciële activiteiten van zijn 100% dochter Soudal Insaat Malzemeleri Tic.A.S. om aldus een leidende rol te spelen op de snel groeiende Turkse markt en het Arabische schiereiland.
 
Deze transactie versterkt aanzienlijk de marktpositie van Soudal in Turkije en omliggende regio’s. Soudal voegt ruim 10 mio € aan zijn omzet toe en neemt bij de transactie het volledige team van 46 werknemers over. De overgenomen activiteiten passen zowel qua producten als qua distributiekanaal uitstekend in het business model van Soudal.

De Turkse bouwindustrie is een van de grootste en meest dynamische bouwindustrieën in de wereld.  De thuismarkt met zijn jonge en snel ontwikkelende bevolking biedt volop kansen terwijl Turkije ook een uitstekende springplank is voor de omliggende regio’s. Met zijn sterke focus op productontwikkeling en innovatie is Soudal goed geplaatst om zijn positie hier verder uit te bouwen.

Opgericht in 1966 is de Işik Group  sinds 1998 actief in de productie en commercialisatie van lijmen, mastieken en PU schuimen zowel naar Retail als naar de Professionele verwerker toe. Met bijna 20 mio verkochte eenheden in 2010 is het een middelgrote speler op de Turkse markt.

Soudal is de belangrijkste onafhankelijke fabrikant van voegkitten, PU schuim en lijmen in Europa met een omzet van 400 miljoen Euro en 7 productievestigingen in 4 continenten. Soudal bedient zowel de professionele bouwsector, Doe-Het-Zelf als industriële assemblage in meer dan 100 landen en werd 45 jaar geleden opgericht door zijn voorzitter Vic Swerts.