Weekend "Duurzame Ontwikkeling"

Naar aanleiding van het opendeurweekend over duurzame ontwikkeling op 21 en 22 oktober wilde DETIC* de aandacht van het publiek vestigen op de context van de nakende REACH-verordening, en meer bepaald op het concept duurzame ontwikkeling.

WEEKEND «DUURZAME ONTWIKKELING» op 21 & 22 oktober

Bezoek de virtuele tentoonstelling: REACH BEFORE REACH

 

Naar aanleiding van het opendeurweekend over duurzame ontwikkeling op 21 en 22 oktober jl. wilde DETIC* de aandacht van het publiek vestigen op de context van de nakende REACH-verordening, en meer bepaald op het concept duurzame ontwikkeling.

REACH BEFORE REACH is een online tentoonstelling die naast REACH ook talloze initiatieven voorstelt die uitgaan van de bij DETIC aangesloten ondernemingen en die dezelfde doelstellingen hebben als REACH maar jaren vóór REACH tot stand kwamen.

Duidelijke informatiestations hangen een beeld op van allerlei acties op het vlak van gezondheid, toegang tot informatie, milieubescherming en dierenbescherming.  De tentoonstelling gaat verder dan REACH, en laat de bezoekers initiatieven zien die verder reiken en die kaderen in het concept van duurzame ontwikkeling.  De site richt zich niet alleen tot een gespecialiseerd publiek, maar enige voorkennis zal het bezoek een stuk makkelijker maken.

 

Bezoek REACH-before-REACH.be

 

* DETIC is de Belgisch-Luxemburgse vereniging van producenten en verdelers van zepen, cosmetica, detergenten, onderhoudsproducten, hygiëne- en toiletartikelen, lijmen, aanverwante producten en materieel.