Soudal lanceert: Soudatherm Roof 330

Soudatherm Roof 330: de snelste daklijm
 

Soudatherm Roof 330: de snelste daklijm

Deze grootverpakking PU lijmschuim is de nieuwste ontwikkeling binnen het assortiment Soudatherm Roof daklijmen.

Vooral op grote, industriële platte daken is de tijdswinst, die met Soudatherm Roof 330 kan worden gerealiseerd, enorm en kan de dakdekker het verschil maken ten opzichte van zijn concurrenten.

Soudatherm Roof 330 is geschikt voor alle platdak-isolatiematerialen op mekaar of op de meest courante ondergronden zoals beton, vezelcement, cellenbeton, corrosiebestendige stalen plooiplaten (steeldeck®) en geschikte houten platen (spaanplaat, multiplex, OSB). Ook voor renovatieprojecten waarbij de isolatie op de oude bitumineuze dakbanen dient te worden verkleefd, is het product geschikt.

Met één canister kan tot 150m² isolatie worden verlijmd en al na een uur is de lijm volledig uitgehard.

Ter vergelijking, een klassieke vloeibare lijm is pas volledig uitgehard na 6 uur. Soudatherm Roof 330 is bovendien ontwikkeld zonder na-expansie. Eénmaal de platen zijn geplaatst, moeten deze dus niet verzwaard worden met ballast of continu worden overlopen gedurende de uithardingstijd van de lijm. De platen liggen meteen goed. Overlopen dient zelfs vermeden te worden tijdens de uitharding.

Soudatherm Roof 330 is net zoals Soudatherm Roof 250 een goede warmteïsolator (36mW/m.K) en kan dus ook de voegen tussen de platen opvullen zodat het geheel ononderbroken isoleert. Koudebruggen, die bij mechanische bevestiging kunnen optreden, worden door het gebruik van lijmschuim volledig vermeden.

Soudal ontwikkelde ook een speciale pistolen met lange loop om Soudatherm Roof 250 en Soudatherm Roof 330 nauwkeurig, proper en ergomisch op het dakoppervlak aan te brengen. Na gebruik dient de dakdekker gewoon het pistool te vergrendelen en de druk op het systeem te laten om uitharding van de lijm in het pistool te vermijden. De volgende dag kan er meteen worden verdergewerkt.
Een overzicht van onze range professionele daklijmen vindt u hier.