Soudal opent nieuwe fabriek in India

Soudal opent haar 11de productie-eenheid in India!
 
Soudal blijft groeien en heeft net nog een nieuwe productie-eenheid geopend; de 11de al ondertussen!
  
Opening new Soudal factory India
Opening new Soudal factory India
 
Op zondag 4 november werd deze nieuwste productiesite, gelegen in Bawal, India plechtig ingehuldigd. Deze officiële huldiging vond plaats in het bijzijn van de gouverneur van Antwerpen, Cathy Berx, en een VOKA delegatie onder leiding van hun voorzitter Bernard Van Milders.
 
Vanaf begin 2010 is Soudal reeds actief in de Indische markt met de oprichting van een Joint Venture met de McCoy group uit New Delhi. Vandaag stelt deze JV ruim 60 mensen te werk, verspreid over vier regionale kantoren in Mumbai, Kolkota, Bangalore en New Delhi. En vanaf nu komt er dus ook in Bawal, in de staat Haryana (anderhalf uur rijden ten zuiden van New Delhi) bij. Deze nieuwe productiehal met een oppervlakte van 6.700m² staat gebouwd op een terrein van 20.000m². Dit biedt een capaciteit van 15 miljoen kokers per jaar.

Dirk Coorevits, CEO van de Soudal Group, specifieert de voornaamste redenen om een deel van de productie verder uit te bouwen in landen zoals Indië: "Ten eerste creëren we meer flexibiliteit en zijn de transportkosten lager, ten tweede verkleinen we de wisselkoers fluctuaties en tenslotte kunnen we ons snel aanpassen aan de vereisten van de lokale markt. Deze nieuwe productie gaat niet ten koste van werkgelegenheid in Turnhout." De Belgische productievestiging blijft dan ook de grootste en belangrijkste. Hier zullen de specialiteiten voor de ganse wereld en de 'commodities' voor de Europese markt blijvend geproduceerd worden. Tevens zullen de R&D activiteiten ook centraal aangestuurd blijven worden vanuit België.
 
Opening new Soudal factory India
 
Opening new Soudal factory India
 
 
 
Opening new Soudal factory India
 
 
Opening new Soudal factory India