Soudal stapt succesvol over op SAP

Soudal stapt over op SAP als geïntegreerd besturingssysteem






 
Het startschot werd reeds 4 jaar geleden gegeven, maar in januari 2010 begon het pas echt met de project voorbereidingen en de business blueprint. Na dit traject van 3 jaren voorbereiding is SOUDAL dan begin dit jaar met SAP als nieuwe ERP-pakket van start gegaan.

De officiële go-live dateert reeds van 2 januari '13 en intussen hebben de SOUDAL medewerkers het nieuwe systeem in de vingers. In eerste fase werden naast het hoofdkantoor in Turnhout, ook de filialen in Nederland, UK en Oostenrijk op SAP gezet. In de komende jaren worden geleidelijk aan alle 37 filialen en 11 productie- eenheden op dit systeem gezet.

SAP als geïntegreerd informatie- en besturingssysteem biedt dan ook alle voordelen waarin bedrijfsmatige processen kunnen worden vastgelegd en beheerd. SOUDAL kan voortaan efficiënt zijn productie- en distributie-processen in verschillende landen op elkaar afstemmen. Dankzij de onderlinge uitwisseling van gegevens in een volledig geïntegreerd systeem, kan SOUDAL beter en daadkrachtiger optreden in de groeiende markt waarin het bedrijf actief is. Evolutie en verbetering staan meer dan eens centraal bij SOUDAL.