Soudal rijdt met Lotto Belisol de Tour 2013!

Slechts acht weken scheiden ons nog van de start van de zomervakantie, die traditioneel samenvalt met het begin van de Ronde van Frankrijk.
 
Voor de speciale 100ste editie van de Tour dit jaar, mét start op Corsica, hebben Lotto Belisol en SOUDAL een overeenkomst ondertekend.
 
Het Kempische bedrijf dat gespecialiseerd is in mastieken, lijmen en PU schuim wordt tijdens de periode 29/6 – 21/7 co-sponsor van het Lotto Belisol cycling team met toprenners als Jurgen Van Den Broeck, Jürgen Roelandts, Jelle Vanendert en André Greipel. De renners krijgen voor de Tour een nieuwe broek aangemeten met het herkenbare SOUDAL logo.
Na een eerder succesvolle aanwezigheid in de wielerwereld (cfr. de SOUDAL Classics in het veldrijden), zet het bedrijf nu een stap verder in het wielrennen. Via deze sponsoring bevestigen de Kempenaars hun ambitie om internationaal te groeien.

Een Belgische achtergrond en een resultaatgedreven team dat dicht bij de mensen staat … in deze waarden herkennen Lotto Belisol en SOUDAL zichzelf perfect. Bovendien is een sportevenement met wereldwijde uitstraling en media coverage als de Ronde van Frankrijk voor Soudal ideaal om z’n zichtbaarheid en merkbekendheid internationaal te versterken.

Vic Swerts, oprichter en voorzitter van SOUDAL:
"Wij vinden de waarden die Lotto Belisol uitstraalt terug in ons bedrijf. Het is een Belgische ploeg met internationale ambities. De organisatie staat net als Soudal voor een betrouwbare en nuchtere aanpak, maar met een passie voor resultaat."

Marc Sergeant: algemeen manager Lotto Belisol:
"Een nieuw partnership zoals we dat vandaag met Soudal kunnen aankondigen, met een achtergrond die grote parallellen vertoont, met een geloof in de Belgische wielersport op de internationale scène, geeft ons als ploeg nieuwe en nodige impulsen voor de toekomst. Samen met Soudal en onze andere partners zullen wij de komende weken en maanden verder onze schouders zetten onder de campagne 2013 en kijken we nu reeds uit naar de Tourstart in Corsica."

Als voorproefje van de co-sponsoring zal Soudal reeds aanwezig zijn op de Lotto-Belisol fandag van nu zaterdag 4 mei op Circuit Zolder.