Soudal neemt TKK over, marktleider in Zuidoost-Europa

Belangrijkste acquisitie ooit voor Soudal
Soudal TKK

Soudal is fier de overname aan te kondigen van TKK Srpenica, de grootste onafhankelijke producent van PU schuim, voegkitten en beton additieven in Zuidoost-Europa.

TKK ligt in Srpenica in de Republiek Slovenië, stelt meer dan 200 medewerkers te werk en wordt verwacht een omzet van 50 miljoen € te realiseren in 2013.

TKK werd opgericht in 1947 en heeft een zeer sterke positie verworven in de Balkan waar het bedrijf duidelijk marktleider is en het merk TKK een uitstekende reputatie opgebouwd heeft. TKK is bovendien zeer succesvol in export en realiseert wereldwijd meer dan 90% van zijn omzet. Dit weerspiegelt zich in een indrukwekkende groei de laatste jaren. De productie-eenheid in Srpenica stelt 110 mensen te werk en produceert het merendeel van de TKK portfolio. Soudal heeft uitdrukkelijk laten weten verder te willen investeren in verdere ontwikkelingen in deze plant.

Soudal TKK

TKK zal werken als een onafhankelijk filiaal van Soudal en het actueel management blijft aan het roer van de firma staan.

 

 

Roman Jeras, CEO van TKK: "Door ons aan te sluiten bij de Soudal groep, krijgen we extra groei-mogelijkheden om zo TKK naar een hoger niveau te tillen."

Voor Soudal betekent deze aanwinst van TKK de grootste overname in de geschiedenis van het bedrijf. De omzet stijgt hierdoor meer dan 10% wat het geconsolideerde totaal op meer dan 500 miljoen € brengt. Dit zet de ambitie van Soudal om wereldwijd de grootste speler in zijn business te worden nog eens extra in de verf. De TKK plant in Srpenica wordt zo Soudal’s 12de productie-unit.

De overname versterkt de positie van Soudal in de Balkan en vergroot Soudal’s product portfolio. Sterke synergiën in R&D, inkoop, productie, IT en marketing zal de groep in staat stellen om nieuwe groeimogelijkheden te ontwikkelen.

 

 

Vic Swerts, stichter en voorzitter van SOUDAL: "De overname van TKK is een grote stap voor Soudal en biedt ons bovendien de gelegenheid om een nog stevigere positie in te nemen in Europa en de Balkan in het bijzonder. Verder krijgt Soudal er expertise bij dat ons zal toelaten om nog verder te groeien in nieuwe marktsegmenten."

 

 

 

 

 

 

 



 
 
 
Over TKK

 

 

TKK Srpenica startte in 1958 met het produceren van mastieken waarbij het lokale krijt gebruikt werd en in 1992 start de productie van polyurethaan schuim. Tegen het eind van 2007 werd TKK Srpenica één van de wereldleiders in PU schuim. In totaal heeft TKK een omzet van 45 miljoen euro gerealiseerd waarvan 90% voortkomt uit export. In Centraal-Europa, TKK’s thuisbasis, wordt het marktaandeel geschat op 15 tot 20%. Een aanzienlijk hoger marktaandeel wordt genoteerd in de landen van het voormalige Joegoslavië waar ongeveer de helft van de markt in Slovenië en Bosnië-Herzegovina in handen is van TKK. In Servië en Kroatië controleert TKK ongeveer 20 tot 30 percent van de markt.