Soudal neemt Aerotrim over

Het Turnhoutse Soudal neemt het Limburgse bedrijf Aerotrim over, producent van technische aerosolen (spuitbussen/sprays). Voor Soudal betekent dit een belangrijke aanvulling van het bestaande productassortiment. Aerotrim verkrijgt langs deze weg toegang tot nieuwe markten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Soudal ontwikkelt en produceert lijmen, PU-schuim en mastieken voor de bouwsector, de doe-het-zelfmarkt en de industrie. Daar voegt Soudal nu technische aerosolen aan toe, waardoor het productgamma gevoelig uitgebreid wordt. Dirk Coorevits, Algemeen Directeur Soudal:

 

Dankzij investeringen in nieuwe technologieën en een doorgedreven ontwikkeling van formulaties voor veeleisende toepassingen is Aerotrim een sterke speler inzake afvulling van aerosolen voor nationale en internationale klanten. Voor Soudal is Aerotrim een ontbrekende schakel in de uitbouw van ons one-stop-shopping concept.

 

Voor Aerotrim uit Overpelt opent de overname nieuwe perspectieven, het kan nu immers profiteren van het internationaal uitgebouwde netwerk van Soudal en ziet zijn toekomst verzekerd met een Belgische verankering.

 

“Door de talloze uitdagingen voor de chemische industrie speelt de context van een kapitaalkrachtige groep een belangrijke rol voor elke onderneming die haar mogelijkheden tot investeringen en groei op langere termijn wil veiligstellen. Door deze stap kunnen nieuwe markten worden bewerkt”, klinkt het bij Aerotrim.

 

Met vestigingen in 27 landen telt Soudal internationaal meer dan 1100 personeelsleden en wordt als familiale onderneming sinds 1966 tot op vandaag geleid door oprichter Vic Swerts. Vorig jaar realiseerde de groep een geconsolideerde omzet van meer dan 300 miljoen Euro. De producten worden wereldwijd in meer dan 100 landen verkocht en omvat internationale sterke merken voor de bouwsector zoals Fix All®, Silirub®, Soudafoam® en Soudaseal®.

 

Aerotrim produceert aerosols, zowel voor huishoudelijk als industrieel gebruik, o.a. cosmetica, auto-onderhoudsproducten, smeeroliën en reinigingsproducten. Met meer dan 40 jaar ervaring heeft het bedrijf een sterke positie in deze specifieke markten opgebouwd. Aerotrim boekte in 2007 een omzet van 10,5 miljoen euro en stelt 40 mensen te werk. Door deze overname wordt de volgende jaren met bijkomende groei gerekend.