Soudal koopt nederlandse lijmfabrikant

Soudal N.V. te Turnhout, investeert in de toekomst! Met de overname van een sectorgenoot in Nederland, Frencken B.V te Weert, verwerft Soudal expertise, productiecapaciteit en toegang tot bijkomende marktsegmenten inzake industriële lijmen en houtveredelingsproducten.
 
 
Dankzij een historiek van meer dan 100 jaar in hout- en constructielijmen, heeft Frencken een sterke know-how inzake houtverwerking, interieurbouw en structurele verlijming. Als pionier inzake “Express” constructielijmen verwierf Frencken zelfs een leidende positie met een breed assortiment PU producten. Het productassortiment omvat tevens hoogstaande hout- en contactlijmen, houtsealers en aangepaste lakken. Deze producten worden verwerkt in industriële omgevingen en veeleisende bouwtoepassingen. De produktgroepen van Soudal en Frencken vullen elkaar op perfecte wijze aan, met name in de segmenten van de structurele lijmen enerzijds en de mastieken, schuimen en technische aerosols anderzijds.

 

De Soudalgroep, onder leiding van haar voorzitter Vic Swerts, realiseert een geconsolideerde omzet van meer dan 320 miljoen Euro met silicone, PU schuimen, lijmen en technische aerosols. 90% van het zakencijfer wordt uitgevoerd naar meer dan 100 verschillende landen en ingezet in de professionele bouw, industrie en Doe-Het-Zelf. Als onafhankelijk familiebedrijf met een 1100-tal medewerkers wereldwijd produceert Soudal 99% van zijn producten in zijn eigen fabrieken, waarbij een intensieve samenwerking met ’s werelds grootste grondstoffenfabrikanten resulteert in een steeds vernieuwend productengamma. Soudal realiseerde de afgelopen 20 jaar een gemiddelde jaarlijkse omzetstijging van meer dan 10%.

 

De decentrale organisatiestructuur met zelfstandige lokale werkmaatschappijen, kenmerkend voor de Soudalorganisatie, zal voor de nieuwe groep gehandhaafd blijven. Dat betekent dat Frencken als zelfstandige onderneming met 40 werknemers in Weert zal blijven functioneren en zal profiteren van synergie binnen de groep op het gebied van ondermeer produktontwikkeling en logistieke systemen. Hierdoor wordt een verdere uitdieping van de commerciële positie op de markt mogelijk. Merkenpolitiek , verkoop- en technische ondersteuning alsook service zal onverminderd toegespitst blijven op de specifieke marktsegmenten van beide ondernemingen.

 

Voor verdere informatie kunt U contact nemen met:

 

Dirk Coorevits                          Algemeen Directeur Soudal N.V.

Luc Thys                                   Marketing Directeur Soudal N.V.