Lotto Soudal is van start gegaan!

Lotto Soudal is uit de startblokken geschoten, met de officiële ploegvoorstelling in het Paterspand in Turnhout. Het aanwezige publiek kon er voor het eerst het nieuwe shirt bewonderen.

Lotto en Soudal staan aan het begin van een zesjarige samenwerking. ‘Live Your Dream’ blijft het motto van de ploeg.

Van de voorstelling werd ook gebruik gemaakt om een nieuwe partner voor te stellen, Vasco Data Security. Hun merk mydigipass.com zal de plaats achteraan op de koersbroek bekleden.


Talent staat centraal
De avond begon met een terugblik op de belangrijkste momenten van het voorbije seizoen. Vervolgens hadden André Greipel, Tony Gallopin en Jens Debusschere de eer om als eersten de nieuwe truitjes te showen op het podium. De ploegvoorstelling, met Eén-omroepster Eva Daeleman en radiojournalist Stijn Vlaeminck als presentatoren van dienst, stond in het teken van talent. De neoprofs van 2014 Stig Broeckx, Sean De Bie en Boris Vallée gaven hun indrukken van het eerste jaar en keken vooruit naar het nieuwe seizoen. Tiesj Benoot en Louis Vervaeke kwamen op het podium aan de zijde van Tim Wellens. Nieuwkomers Jasper De Buyst en Thomas De Gendt werden officieel voorgesteld en deelden hun verwachtingen met het publiek. Er was tussen de gesprekken door ook ruimte voor leuke filmpjes. Tijdens de stage in Benicàssim kregen de renners vragen van Twittervolgers voorgeschoteld. Zo kwam het publiek onder meer te weten wat het favoriete bier is van Lars Bak.

Dames en U23
Er was uiteraard ook aandacht voor de damesploeg en het U23-team. Jessie Daams en Italiaans kampioene Elena Cecchini vertegenwoordigden de Lotto Soudal Ladies. Kenneth Van Rooy, winnaar van de Topcompetitie 2014, en Enzo Wouters traden naar voor als vertegenwoordigers van de jongerenploeg.

De partners
Naast renners en rensters kwamen ook vertegenwoordigers van de sponsors het podium op voor een gesprek, net als teammanager Marc Sergeant. Het verhaal van Soudal begon in 2013, als tijdelijk partnerschap tijdens de Tour. Dit jaar nam het bedrijf een prominente plaats in op de broek gedurende het hele seizoen en nu worden ze hoofdsponsor. Soudal tekende meteen voor een project van zes jaar. Uitzonderlijk, maar evident volgens hen. De plaats van Soudal op de broek wordt volgend jaar ingenomen door Mydigipass.com, een merk van Vasco Data Security. Ze zijn verheugd partner te worden van deze ploeg. Bij Ridley Bikes zijn ze eveneens trots dat ze als Belgisch fietsenmerk deel uitmaken van dit solide Belgische project. Marc Frederix, marketing directeur van de Nationale Loterij, droomt er alvast van de ‘L’ – verwijzend naar de slogan ‘Live Your Dream’ – vaak als overwinningsteken te zien in 2015.