SOUDAL zet opmars in Zuid-Amerika voort


Soudal Zuid-AmerikaNet voor het einde van 2014 heeft SOUDAL de volledige controle verworven over zijn joint-venture actief in Chili, Peru, Mexico en Colombia. Met deze overname wordt het personeels-bestand met bijna 50 medewerkers uitgebreid en is een omzet van meer dan 10 mio US dollar gemoeid. Deze vierde acquisitie in 2014 onderstreept Soudal's ambitie om in alle werelddelen een prominente rol te spelen.

In 2005 richtte Soudal, samen met zijn lokale partner Christensen, een joint venture op om de Chileense markt van lijmen, siliconen en PU-schuimen te ontwikkelen. Onder het merk Soudal werd daar het afgelopen decennium een sterke positie uitgebouwd in zowel het Professionele kanaal als op de Retail markt.

Soudal ProductionDe vestiging in Santiago de Chile omvat tevens een productie eenheid waar lijmen en siliconen geproduceerd worden voor de hele Zuid-Amerikaanse markt. De joint venture is verder ook actief met eigen filialen in Peru (sinds 2008), Colombia (sinds 2010) en Mexico (sinds 2010). Deze komen nu ook 100% in handen van Soudal.
Soudal is op het Zuid-Amerikaanse continent sinds 2012 ook in Brazilië aanwezig met een eigen filiaal. Zuid-Amerika is een van de grootste en snelst groeiende bouwmarkten ter wereld. Met een jaarlijkse groei van meer dan 5% is het een uiterst veelbelovende markt voor de komende decennia.

Voor Soudal is deze overname reeds de vierde acquisitie in 2014. In april jongstleden werd Soudis, verdeler van Soudal producten in Australië, overgenomen terwijl in juni de aankoop van de Accumetric Groep (USA) werd afgerond. Vervolgens werd in oktober 2014 de Poolse lijmfabrikant Bochem opgenomen in de Soudal groep. Deze laatste transactie in Zuid-Amerika illustreert perfect de ambitie van Soudal om in alle continenten een leidende speler in lijmen, mastieken en PU schuim te worden.

De omzet van Soudal is in 2014 met meer dan 80 miljoen € gestegen wat het geconsolideerde totaal op om en bij 570 miljoen Euro brengt. Met de productievestiging in Santiago de Chile, de recent overgenomen fabrieken van Accumetric in Kentucky en Chennai (India) en de plant van Bochem in Polen erbij telt Soudal nu wereldwijd 16 fabrieken en 2.100 medewerkers.

Dirk Coorevits, Algemeen Directeur van SOUDAL:
"De overname in Zuid-Amerika is voor Soudal een verdere stap in de uitvoering van z’n strategie om in alle continenten met eigen filialen en lokale productievestigingen aanwezig te zijn. Met een sterke en blijvende verankering in Turnhout, waar hoofdkantoor en grootste productie blijft, gaan we de volgende jaren verder bouwen aan een wereldwijd expansief bedrijf."

Lees meer in het persbericht.